又俾台長踢, 呢個主題都好, 又寫.

1. 當然就係答足六條問題…….
2. 可以加問題, 但只限加一條, 每加一條就要減返一條 (6條好做過n條掛)
3. 當然要話俾我知你接咗tag啦
4. 要post相關的圖片俾大家知, 因為有一啲係大家記得公仔但唔記得動畫名……
5. 最後……….梗係要tag人啦, tag幾多?? 3 – 5 位朋友啦不如

1. 有啲咩卡通片你一定要追嚟睇, 如果有得錄的話仲會錄低呢? 同埋點解咁鍾意?

“四驅小子", “銀河鐵道999″, “機動戰士 – 一年戰爭", “What’s Michael"

四驅小子講四驅模型車, 當然我和弟弟們一起看, 一起買四驅車, 一起砌, 一起更新零件, 爸爸還用一塊2米乘1米半的大木板加上鐵片, 打造一條超低繞邊的車道給我們玩, 車太快會飛出外面的, 所以比澳門每年的老"格"更刺激. 我們就在這條車道賽車~~~至於當年的愛車, 經已在數次搬屋之間失落.
999, 一架火車在天空飛, 本來陌生的兩個人一同去旅行的故事,
“重點不是要去哪裏, 而是和誰一起去", 結局出人意料, 正!
不知道第一次看時, 是第幾次重播的機動戰士, 我最愛的是一年戰爭, 即最初的一個series. 那時的馬沙很型啊 @_@ 他的MS-06 ZAKUII更型!
俏皮扮野貓(What’s Michael), 把貓貓都畫得很可愛

2. 睇過咁多套卡通片, 最深印象係邊一套呢? 邊一part最有印象?

機動戰士 – 一年戰爭中, 阿寶和娜娜各屬兩敵對陣營(聯邦軍與自護軍),
在戰鬥中, 二人卻發現感受到與對方強烈的心靈感應.

“Does it mean nothing that we met each other?"
但戰爭的無情, 致使阿寶的高達把愛美號的娜娜殺死.

3. 有冇試過唔想睇套卡通片, 都會照睇? 點解要睇呢?

足球小將, 每次都用一集講球場上幾分鐘的東西, 但又想知賽果, 被迫看完

4. 有冇試過扮卡通人物呢?

What’s Michael, 鍾意貓, 鍾意扮貓

5. 最鍾意邊個卡通人物呢? 點解?

What’s Michael的Michael, 太可愛了

6. 有冇邊首主題曲好熟?

小雲同小吉好重要

小雙俠

黃金戰士

慣例都是不點名tag其他人, 有興趣的自己寫了告訴我.